Uskrs u Surdulici

  • Post comments:0 Comments

Конвој Друг са Друма – возачи са срцем посетили су Сурдулицу у суботу 23.04.2022.

Радица Поповић је месецима вредно скупљала одећу, хемију и играчке од колеге који су се одазвали апелу за помоћ удовицима Валентини, која је након саобраћајне несреће остала без мужа и остала сама са седморо деце.

Другови са Друма су се окупили прво у Хану уз доручак код Другог Јовицом Младеновићем, затим свратили до цркве у Сурдулици где су добили благослов за акцију, обишли спомен обележје Костурнице и упознали се са историјом краја, а потом уручили прикупљене ствари за Валентину и њену децу. .

Дружење чланова ДсД-а било је веома пријатно, деца су била задовољна играчкама и ранчевима, Валентина је веома пријатна жена која сама покушава да преброди губитак мужа. Сва деца, осим једне девојчице личе на преминулог колегу и сва деца имају само једну жељу – да сутра кад порасту буду као њихов отац – ВОЗАЧ.

Најстарији син од 19 година почиње за Б и Ц категорију, вољан је да заврши и Е и обећали смо му испред удружења да ћемо се, када буде спреман за Е категорију, организовати и помоћи. Једини услов који ће морати да обећа ако почне је – да не одустане. Углавном, пријатна породица, препуна дечјег смеха и иако је тог дана свуда падала киша, у њиховом дворишту сунце је сијало. И сијаће… Као што је свештеник рекао, Бог из своје баште бира најбоље и најбоље и оно што ми је потребно у том тренутку, као што ми уберемо најлепшу ружу или најсочнију брескву из наше баште. Али како узима с једне стране, тако се враћа с друге, па каже да смо ми и наша организација дио тог „враћања”.

Велико хвала свима који су донирали одећу, велико хвала послодавцу Радовану Талијану на финансирању путних трошкова комбија и екипе која се окупила да прикупи прикупљено. Караван са срцем ДсД-а чинили су: Јовица Младеновић са породицом, Александар Сашко Апостоловић, Миљан Јовановић, Младен Грума Грумић, Викторија Кика-Вића, Радица Поповић са децом и Владимир Благојевић са сином.

Ostavite odgovor